10-seo-problems-you-never-knew-you-had-–-and-how-to-solve-them

9 Probleme SEO pe care nu știai că le ai – și cum să le rezolvi

Vă întrebați de ce ați pierdut cuvintele cheie de top-ranking?

S-ar fi putut schimba solicitările de căutare? Ultimul algoritm Google a cauzat probleme majore pentru site-ul dvs. web?

Ce se întâmplă dacă clasamentele dvs. sunt tanking pentru că ați făcut ceva pentru a supărat Google?

SEO este greu și complex. Cu cât proiectul dumneavoastră este mai ambițios, cu atât mai multă muncă SEO necesită: crearea unui conținut de specialitate de înaltă calitate, promovarea acestuia pentru a obține backlink-uri, asigurarea că este ușor de utilizat și că funcționează fără probleme, monitorizarea performanței acestuia și așa mai departe.

Dar cu cât ai mai multe de făcut, cu atât crește riscul de a greși. Niciun site web nu este imun la probleme; ceea ce contează este să le detectezi și să le rezolvi la timp.

Ce este în neregulă cu site-ul tău? Analizați-l pentru probleme >>>

Unele probleme sunt mai greu de identificat decât altele. Link-uri și imagini rupte? Titluri și descrieri care lipsesc? Puteți găsi aceste lucruri în cinci minute cu ajutorul instrumentelor SEO potrivite.

Dar unele probleme sunt atât de profunde încât nu pot fi detectate prin mijloace convenționale. Fără cunoștințele necesare, s-ar putea să nu aflați niciodată de ce clasamentul și vizitele site-ului dvs. au scăzut brusc.

Fiți atenți atât la problemele ușor de identificat, cât și la cele mai dificile. Sunteți gata să vă familiarizați cu problemele SEO mai dificile? Acesta este spiritul.

,

1. Acțiuni manuale și penalizări de către Google

Este posibil să fi încălcat liniile directoare ale Google sau să fi postat conținut spam și dăunător fără să vă dați seama.

Aceste lucruri pot atrage o acțiune manuală bine meritată.

Cum să descoperiți acțiunile manuale și penalizările

Pentru a afla dacă ați fost penalizat, consultați Google Search Console.

10 SEO Problems You Never Knew You Had – And How To Solve ThemCaptură de ecran de la Google Search Console, ianuarie 2024

Dacă apare altceva decât „Nu s-au detectat probleme”, aveți probleme.

Din fericire, Google va descrie ce a făcut și de ce, astfel încât veți ști imediat cum să ridicați sancțiunile împotriva site-ului dumneavoastră. Uneori va fi la fel de simplu ca și ștergerea conținutului incriminat.

2. Legătura internă ineficientă

Hiperlinkurile fac mult mai mult decât să le permită utilizatorilor să treacă de la o pagină la alta.

Aceștia au două sarcini importante:

  1. Transfer de autoritate de pe o pagină pe alta.
  2. Configurați călătoria utilizatorului.

Aceste sarcini se aplică atât pentru legăturile externe, cât și pentru cele interne. În timp ce conținutul unei pagini cu linkuri externe scapă adesea de sub controlul dumneavoastră, linkurile interne se află în totalitate sub controlul dumneavoastră, așa că nu vă puteți permite să neglijați modul în care le utilizați.

În caz contrar, vă veți trezi cu un site care nu se poziționează în Google și nici nu este ușor de utilizat.

Cum să vă faceți linkurile ușor de utilizat și ușor de utilizat de Google

Pentru a interconecta eficient paginile de pe site-ul dumneavoastră:

  1. Asigurați-vă că textele de ancorare ale linkurilor dvs. sunt descriptive. Utilizatorii trebuie să poată să se uite la un link și să înțeleagă imediat unde duce.
  2. Legături de la pagini cu autoritate mare către pagini cu autoritate mai mică. În acest fel, paginile cu autoritate scăzută pot primi mai multă autoritate și pot fi mai bine clasate. Găsiți paginile care ar putea beneficia de acest lucru cu ajutorul instrumentului Internal Links (Legături interne) de la WebCEO.
  3. Folosiți o bară de navigare și un footer. Acestea conțin linkuri către unele dintre cele mai importante pagini (cum ar fi pagina de start, Întrebări frecvente, Despre noi, Contactați-ne) pe care utilizatorii trebuie să le poată găsi în orice moment.
  4. Creați grupuri de subiecte. O bună practică pentru a crește autoritatea site-ului dvs. este crearea mai multor pagini pe mai multe subiecte legate între ele și crearea de legături între ele.
  5. Faceți ca parcursul utilizatorului să fie cât mai scurt posibil. Regula nescrisă a celor trei clicuri spune că utilizatorii trebuie să poată găsi tot ceea ce își doresc în trei clicuri sau mai puțin. Chiar dacă nu există dovezi care să susțină impactul acestei reguli asupra SEO, este greu de negat că este bună pentru experiența utilizatorului.

3. Lipsa de accesibilitate pentru utilizatori

După cum știm, nu toți utilizatorii sunt perfect sănătoși. Vârsta înaintată, bolile sau dizabilitățile pot face foarte dificilă sau chiar imposibilă navigarea confortabilă pe internet.

Dacă site-ul dvs. web nu se adresează tuturor nivelurilor de utilizatori, acesta devine mai puțin ușor de utilizat, ceea ce împiedică o experiență pozitivă a utilizatorilor.

Este atât de important încât este chiar obligatoriu prin lege. Nu puteți repara un proces cu SEO, așa că nu încercați soarta.

Doriți ca site-ul dvs. să fie disponibil pentru cât mai mulți oameni posibil – și în acest scop, există accesibilitatea pentru utilizatori.

Cum să îmbunătățiți accesibilitatea pentru utilizatori a site-ului dvs.

Este site-ul dvs. accesibil? Există multe instrumente pentru a afla acest lucru, cum ar fi ARIA de EquallyAI.

Captură de ecran din EquallyAI, ianuarie 2024

World Wide Web Consortium oferă mai multe resurse ample pentru proiectarea și dezvoltarea de site-uri web accesibile.

Dacă site-ul dvs. nu trece testul de accesibilitate sau dacă feedback-ul utilizatorilor vă anunță că există probleme, ar trebui să aplicați practicile din aceste resurse.

10 SEO Problems You Never Knew You Had – And How To Solve Them

4. Deschiderea de noi linkuri pe aceeași pagină

Această problemă vă poate afecta clasamentul prin devierea traficului înainte de conversie.

În timp ce Google are o opinie despre atributul target=”_blank” al linkurilor, este totuși o idee bună să îl folosiți pe linkurile dvs.

De ce ar trebui să deschideți toate linkurile într-o filă nouă?

Atunci când link-ul se deschide în aceeași filă, utilizatorii părăsesc pagina pe care se aflau – adesea înainte de a se realiza o conversie. Acest lucru face ca paginile dvs. de rang înalt să fie mai puțin utile. Iar dacă acest lucru continuă să se întâmple, Google va fi de acord și va scădea clasamentul.

Din fericire, soluția este simplă: includeți atributul target=”_blank” în codul HTML al linkurilor. Unele platforme, cum ar fi WordPress, adaugă adesea acest atribut în mod automat.

Important! Atributul target=”_blank” trebuie utilizat întotdeauna împreună cu rel=”noopener” sau rel=”noreferrer” din motive de securitate. Dacă, din greșeală, creați un link către o pagină dubioasă, oricare dintre aceste atribute va împiedica accesul acesteia la fila din care utilizatorul a deschis link-ul, protejând atât site-ul dvs. cât și dispozitivul utilizatorului.

5. Imagini slab optimizate

Calitatea imaginii este un factor foarte evident, așa că să presupunem că site-ul dvs. folosește numai imagini frumoase. Dar, în același timp, acest factor este o sabie cu două tăișuri: odată cu o calitate ridicată vine și o dimensiune mare a fișierului.

Iar imaginile de mari dimensiuni afectează viteza de încărcare a site-ului dumneavoastră.

Cele mai bune practici de imagine a site-ului web

Nu ar trebui să sacrificați niciodată calitatea elementelor vizuale. Deci, ce puteți face în schimb?

  • Salvați imaginile în cel mai bun format. Pictograma logo-ului ar trebui să fie ICO sau SVG, fotografiile mari ar trebui să fie JPG și puteți folosi WEBP în loc de GIF (deși nu toate browserele acceptă WEBP).
  • Setați manual înălțimea și lățimea. Radeți toți pixelii în exces.
  • Îmbină imaginile dacă sunt plasate chiar una lângă alta.
  • Comprimați-vă imaginile cu un software precum TinyPNG.

6. Probleme de cache al site-ului web

Pe lângă imaginile sau activele slab optimizate, cum ar fi fișierele CSS și Javascript, este posibil ca site-ul dvs. să se încarce lent din cauza problemelor de cache.

O memorie cache este locul în care browserele stochează elementele unui site web în momentul vizitei.

De exemplu, logo-ul unui site web este același pe fiecare pagină, așa că, odată ce este stocat, browserul dvs. nu mai trebuie să îl încarce din nou – în schimb, îl va prelua din memoria cache, iar site-ul dvs. se va încărca mai repede.

Cum să cachezi corect un site web

Dacă site-ul dvs. începe brusc să arate rezistență la cache, ar trebui să verificați fișierul .htaccess de pe serverul dvs.

Fișierul .htaccess poate fi folosit pentru multe lucruri interesante, cum ar fi protejarea cu parolă a site-ului dvs. sau personalizarea paginii de eroare 404.

De asemenea, poate fi utilizată pentru a stabili date de expirare pentru resursele din memoria cache.

Deschideți fișierul și căutați un cod ca acesta:

Dacă nu există nimic de genul acesta, nu ezitați să copiați și să lipiți acest exemplu.

În caz contrar, modificați acele „acces plus timp” în funcție de preferințele dumneavoastră sau adăugați intrări pentru alte tipuri de fișiere.

Șmecheria este să setați o perioadă lungă de expirare pentru elementele care nu se schimbă des, cum ar fi pictograma logo-ului. În acest fel, ele vor rămâne în memoria cache atât timp cât decideți dumneavoastră.

7. Nerespectarea intenției de căutare a utilizatorului

Probabil că ați folosit instrumente SEO pentru a găsi cele mai bune cuvinte cheie: cu coadă lungă, cu un volum mare de căutări, nu prea competitive.

Le-ați pus în toate locurile potrivite: titlu, descriere, URL, titluri și în tot textul.

Cu toate acestea, clasamentul și vizitele pe site-ul dvs. nu cresc. De ce nu?

Este posibil să fi uitat să țineți cont de cel mai important factor în optimizarea cuvintelor cheie: intenția de căutare a utilizatorilor.

Ce este intenția utilizatorului în SEO?

Nu doriți să aduceți utilizatori fără scop.

Doriți ca aceștia să facă anumite lucruri: să învețe, să discute, să se aboneze, să cumpere, să împărtășească și așa mai departe.

Această varietate face posibilă clasificarea intenției de căutare a utilizatorilor în mai multe tipuri:

  • Informațional (învățarea de noi informații).
  • Navigare (căutarea unui anumit site web).
  • Comercial (în căutarea unui produs).
  • Tranzacțional (cumpărarea unui produs).
  • localizare (căutarea unui loc sau a unor informații despre un loc).
  • sezoniere (legate de o perioadă de timp sau de o dată, cum ar fi Crăciunul).

De aceea, nu doar conținutul, ci și cuvintele cheie trebuie să reflecte acest lucru. Și cu atât de multe tipuri, este ușor să faci o greșeală și să alegi cuvintele cheie nepotrivite pentru această sarcină. Cunoașterea diferenței dintre ele poate face sau distruge SEO-ul tău.

Cum implementez User Intent în strategia mea SEO?

Țintiți utilizatorii cu o acuratețe și mai mare prin reținerea etapelor pâlniei de cuvinte cheie:

  • Conștientizarea: utilizatorul are o nevoie și începe să caute o soluție, eventual fără să știe încă ce ar putea fi aceasta. Exemplu: cumpărați un laptop.
  • Interes: utilizatorul restrânge și explorează opțiunile. Exemplu: cele mai bune laptopuri pentru jocuri.
  • Acțiune: utilizatorul știe exact ceea ce dorește și intenționează să obțină acel lucru. Exemplu: laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3.

Alegeți cele mai bune cuvinte cheie care reflectă aceste etape și sunteți gata de plecare.

Backlink-urile sunt necesare pentru a construi autoritatea site-ului dvs. și pentru a obține clasamentul site-ului. Este un pas crucial în SEO: foarte greu de făcut corect și incredibil de ușor de greșit.

Să nu ai niciun backlink este rău, dar este și mai rău să ai o mulțime de backlink-uri de calitate scăzută.

Dacă nu vă verificați profilul de linkuri din când în când, nici măcar nu veți ști că aveți această problemă și că trebuie să o remediați.

În primul rând, scanați-vă backlink-urile cu instrumentul Pagini toxice al WebCEO.

Acesta va examina toate backlink-urile site-ului dvs. și le va afișa într-un tabel pe cele potențial dăunătoare. Dacă găsiți backlink-uri de la site-uri în care aveți încredere, le puteți păstra. Dar cele care par a fi dăunătoare trebuie să dispară.

Opțiunile dumneavoastră sunt:

  • Ștergeți singuri acele backlink-uri.
  • Cereți cuiva care poate edita site-ul de legătură să le șteargă.
  • Folosiți Google Disavow (încorporat în instrumentul Toxic Pages) pentru a determina Google să ignore aceste link-uri.

9. Nu reușesc să urmeze tendințele SEO

Optimizarea motoarelor de căutare a parcurs un drum lung de la începuturile sale.

Au fost introduse multe lucruri noi, multe lucruri vechi au încetat să mai funcționeze și chiar mai multe au fost îmbunătățite și făcute mai precise. Și acest proces continuă.

Așadar, dacă nu monitorizați noutățile și inovațiile SEO, s-ar putea să constatați că eforturile dvs. SEO nu mai sunt eficiente.

Obișnuiți-vă să citiți în mod regulat știrile SEO (cum ar fi chiar pe acest site). Fiți atenți la orice actualizări importante – în special la actualizările algoritmului principal al Google. Când acestea se lansează, SEO se schimbă drastic pentru toată lumea.

Cu cât cunoașteți mai multe despre diferitele probleme SEO, cu atât mai ușor le puteți identifica și remedia la timp. Tot ce aveți nevoie este un ochi bun și instrumente de încredere. Rămâneți vigilent și verificați-vă des site-ul pentru a vedea dacă există semne de probleme.

4.4/5 - (125 votes)
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *