DancoVision blogNoi1

Cum pot optimiza conversiile SEO pe termeni de căutare fără marcă?

Întrebarea de săptămâna aceasta „Ask an SEO” vine de la Arpit, care întreabă:

„Cum pot optimiza conversiile SEO pe termeni de căutare non-branded?”

Bună întrebare! Aceasta se referă la satisfacerea nevoilor utilizatorilor și la modificarea textului sau a experienței paginii la etapa actuală din călătoria consumatorului.

Și se aplică atât la B2B, cât și la B2C.

În unele cazuri, va trebui să folosiți o abordare multicanal. Vestea bună este că aceasta este destul de ușor de rezolvat.

Primul pas este să evaluăm care este intenția vizitatorului. Luați în considerare dacă aceștia sunt:

  • În faza de cercetare.
  • La jumătatea tunelului și alegerea între produse sau vânzători.
  • Gata să se convertească, dar nu și să se deconecteze.

În faza de cercetare

Cineva care abia caută soluții nu a decis încă dacă este pregătit să se convertească. Așadar, asigurați-vă că aveți pixeli de remarketing pregătiți pentru a-i marca.

Remarketingul este vital aici, deoarece există un interes pentru un produs sau un serviciu pe care îl oferiți.

Etichetându-i, îi puteți readuce înapoi atunci când sunt pregătiți să se convertească și puteți partaja conținut nou pentru a-i ajuta să se informeze în timpul călătoriei lor. Acest lucru este deosebit de important în cazul achizițiilor mari și B2B.

Sfat: PPC are probabil marcajul temporal al ciclului de viață și punctele de contact ale canalului, dacă urmărește datele privind ciclul de viață al clienților.

Remarketingul include e-mailuri și SMS opt-in, social media, PPC și planificarea media sau achizițiile de publicitate. Și există un beneficiu uriaș pentru aceste canale din partea eforturilor dvs. de SEO.

Compania dvs. poate economisi bani PPC pe cuvinte cheie cu intenție scăzută, dar relevante din punct de vedere topic, prin faptul că vă puteți clasifica pentru acestea și puteți obține clicuri pentru un nou client la o fracțiune din costuri.

Echipele de PPC, de publicitate și de social media pot lucra cu traficul din tunelul superior al SEO pentru a conduce conversia pe măsură ce se încălzește lead-ul. Asigurați-vă că acestea raportează acest punct de contact, astfel încât toate canalele să câștige în rapoartele la nivelul întregii companii.

Leads reci sunt o parte importantă a călătoriei consumatorului și a campaniilor de achiziție.

Acest lucru este valabil chiar și pentru nevoile medicale, cum ar fi chirurgia plastică, achizițiile mari, cum ar fi soluțiile SaaS și centrele de date, și planificarea călătoriilor corporative.

Ceea ce facem cu clienții care au această problemă este să creăm conținut educațional și de leadership pentru a construi încrederea pentru faza de cercetare.

Devenind o „resursă de încredere” sau o „autoritate” în domeniu, începem să construim o relație mentală cu ei și o asociere pozitivă cu marca noastră.

Prin afișarea de conținut educațional pentru fiecare întrebare pe care o au, avem ocazia de a le câștiga încrederea ca o companie care cunoaște cu adevărat subiectul.

În acest fel, atunci când decid că este timpul să renunțe, pot ajunge direct pe pagina noastră de vânzări sau pot vedea anunțurile noastre de recomercializare și pot converti prin intermediul acestora.

În orice caz, este vorba despre satisfacerea nevoilor utilizatorului la fiecare etapă a călătoriei sale.

În mijlocul tunelului

Cineva din mijlocul tunelului ar putea căuta comparații sau să rezolve o problemă – cum ar fi schimbarea rezervorului de apă caldă sau să învețe cum să facă o tracțiune.

Dacă îi duceți la o pagină de produs, este posibil să nu aibă încă nevoie de acel produs. În schimb, duceți-i la demonstrații cu un videoclip sau la un ghid scris cu instrucțiuni pas cu pas pentru a îndeplini sarcina respectivă.

În acest fel, ei pot vedea soluția cu ochii lor și știu că ați mai fost acolo și ați mai rezolvat problema.

Voi folosi rezervorul de apă ca exemplu.

Arătând mai multe dimensiuni standard și locul în care se potrivesc într-o cameră prin intermediul imaginilor și al videoclipului, puteți ajuta persoana să vizualizeze dimensiunea de care are nevoie, în comparație cu cea de care credea că are nevoie.

Le puteți explica câte minute de apă caldă poate produce sau le puteți răspunde la alte întrebări pe care le-ar putea pune – și chiar la cele la care nu s-au gândit încă.

Acest lucru creează încredere, arătând în același timp că aveți experiență în situația lor.

În continuare, demonstrați cum se instalează în cazul în care utilizatorul este un autodidact. Acest lucru se poate face pe aceeași pagină sau îl puteți conduce către o pagină nouă.

Avantajul este că puteți evidenția ce instrumente sunt necesare și puteți crea un link către acele pagini de produse pentru a crește valoarea comenzii și numărul de articole din coș.

Acestea sunt doi indicatori pe care îi raportăm cu unii clienți. Dacă se dovedește a fi prea greu pentru ei sau intimidant, încheiați conținutul cu un apel la acțiune pentru a angaja compania dvs. să o facă pentru ei.

Sfat pro: Dacă sunteți o afacere locală și nu puteți oferi servicii la nivel național, vindeți lead-urile unei terțe părți de încredere.

Sau anunțați consumatorul că dumneavoastră nu deserviți zona în care locuiește, dar compania XYZ o face, și utilizați un link afiliat (cu o declarație de publicitate) pentru a oferi o resursă și cereți-i persoanei să se aboneze la canalul dumneavoastră.

Am acest ghid pentru a găsi un program de afiliere cu care poți face bani și acesta pentru a începe să faci marketing afiliat.

Gata să se convertească, dar nu a tras ștecherul în priză

Acesta este cel mai dificil. Ați putea avea un cuvânt cheie „de mare intenție” care nu se convertește așa cum ar trebui.

Există câteva locuri de unde încep aici; acestea pot rezolva o mare parte din problema conversiei.

Opțiunea 1

Răscoliți și indexați conversațiile cu serviciul clienți, apoi extrageți toate conversațiile în care este menționat produsul sau serviciul.

În continuare, căutați întrebările frecvente și vedeți dacă pagina dvs. de produse sau servicii explică faptul că le oferiți. Dacă nu, actualizați pagina cât mai curând posibil.

Opțiunea 2

Folosiți ferestre pop-up cu intenția de abandon pentru a-i întreba pe potențialii clienți de ce pleacă. S-ar putea să fie din cauză că aveți un preț prea mare sau că nu înțeleg că le oferiți de fapt soluția.

  • În cazul în care prețul este prea mare, lucrați la consolidarea încrederii, cum ar fi garanțiile de rambursare a banilor, recenziile pozitive, educarea publicului cu privire la calitate în locul reducerilor sau lucrați la prețuri dacă aveți o marjă.
  • Atunci când copia nu reflectă faptul că oferiți o soluție, adăugați-o la copia dvs. pentru a răspunde la întrebare. Ați putea face o întrebare frecventă sau ați putea să o plasați în descrierea produsului, deasupra CTA-ului, dacă suficient de multe persoane o menționează.
  • De asemenea, vă puteți strădui să obțineți mențiuni de PR pe site-urile din industrie și din mass-media. Logo-urile de pe barele PR pot crește încrederea și conversiile în multe nișe.

Sfat pro: Dacă clienții nu sunt siguri că produsul se va potrivi, va funcționa, se va potrivi (culoare, temă, mărime etc.) sau va rezolva o problemă, este posibil să fie nevoie să creați o demonstrație și să ghidați conținutul în loc să optimizați o pagină de produs.

Încercați să adăugați utilizările la textul produsului, deasupra apelului la acțiune.

Încheiere

Șmecheria pentru a converti traficul de căutare fără marcă este de a afla ce lipsește din procesul actual de consum sau din procesul actual de căutare și de a-l adăuga.

Dacă acest lucru nu funcționează, descoperiți în ce etapă a călătoriei clientului se află persoana respectivă și aduceți-o la experiența potrivită.

Și iată cum puteți transforma cuvintele cheie SEO fără marcă în clienți plătitori.

Sper ca acest ghid să vă fie de ajutor și vă mulțumesc pentru intrebare.

CRO este unul dintre tipurile mele preferate de proiecte. Mulțumesc pentru această întrebare!

4.4/5 - (79 votes)
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *